30 juni 2017
15:00

Fässbergs IF 2

Referat: Södra FF - Fässbergs IF 2

Dags för dagens andra och sista match. Vi ställs mot Fässberg. Och liksom Skövde, så har vi ju ingen aning om hur motståndet är, det är givetvis spännande och inspirerande, men samtidigt lite nervöst återigen. Vi börjar återigen lite darrigt, större delen av laget är alldeles för passivt, och det finns fortf en hel del nerv med i spelet, iom vi har en trupp på 22 spelare med, så vilar 4 killar, i första hand beroende på ev skador etc, alla vill dessutom inte spela två matcher om dagen har man meddelat oss ledare, så det är iom det 4 killar som är "nya" in på planen, och såklart finns det en del nervositet o stela ben och fötter. Det är en rätt jämn match. Mycket kamp. Fässberg är hetare och vinner i princip alla närkamper, här måste vi bli bättre!! Återigen jobbar vi i motvind då motståndarna tar ledningen. Än värre när de utökar till 2-0 i andra halvlek. Nu är det dags att vakna Södra! Vilket vi gör! Vi är egentligen spelmässigt inte ett dugg sämre, men i avgörande zoner som eget straffområde tex, är vi väldigt passiva, och vi har svårt att komma rätt i positioner, lite pga att vi är många avbytare, och man har inte så många minuter på sig därute, och korta halvlekar gör att man verkligen måste ta vara på sitt byte. Och den där sista avgörande heta viljan har vi inte riktigt över lag! Vi reducerar visserligen till 2-1, och är på gång, men den här gången rinner tiden faktiskt iväg. Och trots flera bättre och bra chanser så, vill det sig inte riktigt, lite snöpligt kanske, men vi kommer igång för sent, och resultatet känns tyvärr för våran del, rättvist. Tack Fässberg för en bra match. Bra jobbat gubbs, vi kommer igen!! / Dennis, Adde, Robban, Jonas.